Har du spørgsmål? Ring idag på

Isolering af kælder

En kælder bør isoleres, hvis man skal undgå at opleve problemer med kolde gulve, træk, fugt osv. En stor del af varmen i dit hus kan risikere at sive ud gennem væggene og gulvet i en ældre kælder, hvis den ikke er tilstrækkeligt isoleret. Derfor vil det tit og ofte være det hele værd at investere i professionel isolering af kælderen. 

Isolering af kælder kan gøres både indefra og udefra. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Det vigtigste er, at man gør noget aktivt for at isolere kælderen, så man kan beskytte sin bolig og på sigt spare mange penge. 

Professionel og bæredygtig kælder isolering 

Dét at have adgang til en stor og rummelig kælder kan på mange måder være rart. Det kan dog også udvikle sig til et sandt mareridt, hvis man er så uheldig at skulle døje med fugt og skimmelsvamp. Den risiko løber man rent faktisk, hvis man ikke bruger tid og / eller penge på kælder isolering. Jo længere tid man venter med at isolere kælderen, desto flere fugtskader vil der opstå, og desto hårdere vil det gå ud over indeklimaet. Et godt indeklima er uvurderligt, hvorfor pengene til en komplet kælder isolering vil være givet godt ud. Den dårligt isolerede kælder har dog ikke kun konsekvenser for indeklima. Det kan også mærkes på varmeregningen. 

Hvornår en kælder er tilstrækkeligt isoleret / efterisoleret afhænger af, om der er tale om en opvarmet eller uopvarmet kælder. 

Udvendig isolering af kælder 

Døjer du med fugtproblemer i kælderen, og er du overbevist om, at problemet skyldes udefrakommende vand, så kan udvendig isolering ved brug af omfangsdræn være den helt rette løsning. Lige pt. er dette faktisk den mest populære løsning blandt danskerne, hvorfor du også bør overveje at tage den til overvejelse. Med et omfangsdræn skal man ikke være bekymret for, om regn- og grundvand vil finde vej ind i huset. Dette vand holdes nemlig væk takket være drænet. Således kan man undgå både skimmelsvamp og fugt i kælderen. 

Indvendig isolering af kælder 

Indvendig isolering af kælder er også en mulighed. Videncenter for Energibesparelser i Bygninger fraråder godt nok denne løsning, men ser du fordele i at isolere kælderen indefra, så kan vi selvfølgelig byde ind med vores ekspertise. Den største fordel ved at benytte sig af denne løsning er, at den er meget mere overkommelig set med økonomiske briller. En sådan isolering vil kunne kaste en masse varmebesparelser af sig, hvorfor investeringen hurtigt vil være tjent hjem. 

Få isoleret din kælder til en skarp pris 

Hvad det koster at isolere en kælder afhænger af en række faktorer. Prisen vil først og fremmest afhænge af, om man vælger at få isoleret kælderen indefra eller udefra. Du behøver ikke at have taget stilling til dette, inden du kontakter os. Vi tilbyder selvfølgelig vejledning og sparring, så du kan få udført et stykke isoleringsarbejde, som du vil være glad for både nu og i fremtiden. Det er generelt klogt at tænke langsigtet, når det kommer til isolering af kælderen. 

Skal vi hjælpe dig med en god pris på professionel kælder isolering? Så ring til os allerede i dag og lad os hjælpe dig!