Har du spørgsmål? Ring idag på

Afledning af regnvand

Afledning af regnvand er et af de emner, som man bør vide noget om, når man bor i et af verdens mest regnfulde lande. Hvert år udsættes vi for store mængder regnvand, hvilket kan forårsage store problemer i form af oversvømmelser m.v. Det findes der heldigvis råd for. 

For at lede regnvand væk er det først og fremmest vigtigt, at både kloakker, brønde, nedløbsrør og tagrender fungerer korrekt. Som boligejer er det dit ansvar at sikre det. Prioriterer du ikke det, risikerer du, at dit hus tager skade. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvorfor vi ikke ser nogen grund til at løbe risikoen. 

Afledning af regnvand til kloak eller andet

Det oplagte valg vil være at lede regnvandet ud i kloakken. Dette er dog kun en mulighed, hvis man bor i et kloakeret område. Er du bosat i et landområde uden adgang til offentlig kloakering, så kan du overveje at købe et nedsivningsanlæg eller en brønd såsom en sandfangsbrønd. Der er masser af muligheder. 

Ønsker du at tilslutte en faskine på din egen grund til afledning af regnvand, så skal du søge tilladelse gennem kommunen. Vi står gerne til rådighed med vejledning og sparring.

Som grundejer er det alfa og omega, at du sikrer dig, at dit afløbssystem virker optimalt. Fungerer dette system ikke ordentligt, vil regnvandet ikke kunne ledes væk fra din grund, hvilket er kritisk. Det kan nemlig skabe omfattende fugtskader og oversvømmelser. Har du svært ved at knække koden, så lad os give dit afløbssystem et grundigt eftersyn.